Rychlá a chutná kombinace ovoce, zeleninové šťávy a mlíčka Hami. Připravuji vždy čerstvé.

Je to velice snadné - inspirovala jsem se ovocnými kapsičkami. Ideální je, když mají suroviny pokojovou teplotu, štávičky klidně trochu ohřáté. Recept má drobné variace, podle chuti Vašeho miminka. Malý to má rád a náš tata taky, tak posílám inspiraci dál.

Odšťavíme si mrkev a jablko (jablíčko možno i nastrouhat). Vidličkou rozmačkáme půlku banánu na kaši a přidáme ke šťávám. Můžeme přidat trochu převařené vody, někdy jsou šťávy dost výrazné. Přidáme mlíčko Hami (já používám fermentované - dodá svačince jemnou jogurtovou chuť) - počet odměrek závisí na velikosti porce, mě obvykle vychází 3 odměrky. Nakonec zamíchám trochu rýžové nemléčné kaše, abych docílila konzistence jako v kapsičkách.

Tuto směs dávám do znovuplnitelné kapsičky a používám na cestách jako chutnou a osvěžující svačinku. Někdy směs trochu přihřeji, ale spíš nechávám pokojovou teplotu. Místo syrového jablka můžemu použít šťávu z 10 minut podušených jablek, či namačkat trochu vařených jablek. Pak bude směs hustší.