Zeleninový karbanátek pečený v troubě je zdravý a pro batole zábavný, protože ho může jíst samo a rukama!
Krok prvníPříprava kapusty
Listy kapusty odřízneme od košťálu a dáme je vařit do vroucí vody, dokud nezměknou.
Krok druhýPřidáme cibuli
Uvařené listy rozkrájíme na malé kousky. Přidáme jemně nakrájenou cibuli. V sezoně se výborně hodí i jarní cibulka.
Krok třetíPřisypeme strouhanku
Do vychladlé kapusty a cibule vmícháme vajíčka a postupně přisypáváme strouhanku tak, aby nám vznikla pevnější hmota.
Pokud už váš malý mlsoun ochutnal tvrdý sýr, můžete do karbanátků kousíček nastrouhat.
Chcete karbanátky podávat k obědu? Vmíchejte do nich 100 g libového doma namletého bio masa.
Krok čtvrtý Tvarujeme karbanátky
Rukou tvarujte karbanátky a pokládejte na pečící papír. Pokud se těsto hodně lepí, obalujte je raději v malém množství strouhanky. Pečeme na 190 stupňů asi 15 minut z každé strany.
Servírovat můžete jen tak, s čerstvou zeleninou nebo s dipem připraveným z jogurtu a bylinek (například na drobno nakrájené čerstvé bazalky).
Tak karbanátek do ručičky a dobrou chuť!