Připravte si přes noc domácí lučinu, kterou děti milují.
Recept je to opravdu jednoduchý, a proto u nás často používaný. Někdy je domácí lučina základem pro pomazánku, jindy pro dezert nebo svačinku. Vždycky má ale u našeho mlsouna velký úspěch.
Krok první
Smíchejte jogurt a smetanu
Místo zakysané smetany můžete použít také smetanu na šlehání, pokud chcete docílit sladší chuti.
Krok druhýPřipravte si "sítko"
Kapesník nebo plínku připevněte pevnou gumičkou na misku a malinko látku ve středu prověšte.
Krok třetíNa noc do ledničky
Přikryjte potravinářskou folií a nechte přes noc misku odpočívat v lednici.
Krok čtvrtýJak to dokončíte je na vás
Ráno najdete v látce domácí lučinu a v misce syrovátku. Jestli lučinu slupne váš malý hladovec jen tak, nebo si počká na ovocný dezert nebo pažitkovou pomazánku, to už je jen ve vaší režii. Tady je pár tipů.
Ovocný dezert
Rozmačkejte do své čerstvé lučiny banán, povařené jablíčko, borůvky nebo jiné oblíbené ovoce. Ozdobit to pak pro větší batolátka můžete malými kousíčky nakrájeného ovoce.
Svěží pomazánka
Nejrychlejší pomazánku vyčarujete přidáním pažitky. Můžete ale přidat také nastrouhanou okurku, na drobno nakrájené vajíčko na tvrdo a nebo použít lučinu jako základ pro mrkvovo-celerovou pomazánku.
Krém na dort
Blíží se narozeniny? Domácí lučina skvěle poslouží i jako krém do dětského dortu.