Připravte svému děťátku dýňové noky, po kterých se oblízne celá rodina!
Krok první Příprava těsta
Z polohrubé mouky, dvou dýňových příkrmů a oleje vypracujeme hladké těsto.
Pro větší děti a dospělé strávníky můžete do těsta přidat sůl, oregáno, muškátový oříšek nebo trošku sýru parmazánového typu.
Krok druhý Tvoříme noky
Vzniklé těsto rozdělíme na 4 části a na pomoučené ploše vytvoříme válečky, ze kterých postupně odkrajujeme malé kousky a následně z nich uválíme noky.
Krok třetí Vaříme
Noky vložíme do vroucí vody. Hotové jsou, když vyplavou na hladinu. Uvařené noky přendejte do cedníku a po okapání je vložte do mísy, kterou vymažte trochou olivového oleje – předejdete tak slepování knedlíčků.
Krok čtvrtý Podáváme
Noky podávejte s ohřátým dýňovým příkrmem smíchaným s kojeneckým mlékem nebo malému jedlíkovi můžete udělat zeleninovou omáčku ze surovin, které už má ve svém jídelníčku zavedené.
Dobrou chuť!
Velikost noků přizpůsobte velikosti na jakou je vaše děťátko zvyklé. Pro menší děti doporučujeme noky rozkrájet na menší kousky.