Upečte si zdravější alternativu oblíbené pochoutky.
Krok první Šleháme
Oddělíme žloutky od bílků. Žloutky a datlový sirup společně prošleháváme do pěny tak dlouho, dokud se žlutá barva nezmění ve světlou. Ke směsi přidáme karob i kypřící prášek a opět důkladně promícháme. Z bílků vyšleháme pevný sníh a pomalu jej vmícháme do žloutkové směsi.
Krok druhý Pečeme
Těstovou směs vylijeme na plech vyložený pečícím papírem a rovnoměrně ji rozetřeme. Pečeme v předehřáté troubě při 180°C cca 13 minut.
Krok třetí Tvarohová náplň
Než se nám piškot upeče, připravíme si tvarohovou náplň. Banán důkladně rozmačkáme vidličkou a smícháme ho s plnotučným tvarohem.
Krok čtvrtý Tvoříme řezy
Upečený piškot necháme vychladnout. Poté jej opatrně oddělíme od pečícího papíru a rozřízneme napůl. Jednu polovinu potřeme tvarohovou náplní a přiklopíme ji druhou částí upečeného piškotu. Potřený piškot vložíme ještě na hodinku do lednice. Když je dost tuhý, krájíme jednotlivé řezy.
Krok pátý Podáváme
Tvarohové řezy se báječně hodí jako sladká snídaně nebo místo dopolední svačinky. V kombinaci svanilkovým batolecím mlíčkem naservírujete svému děťátku náramnou dobrotu.
Se sladkostmi bychom to neměli přehánět, proto nedoporučujeme podávat děťátku více než jeden kousek tvarohového řezu.