Rychlý a lahodný oběd, který se ideálně hodí do jídelníčku pro kojící či těhotné maminky
Krok první Příprava surovin
Předehřejeme troubu na 190 ° C. Dýni a kadeřávek očistíme, omyjeme a nakrájíme na menší kousky. Takto připravané kousky zeleniny pokapeme olivovým olejem, dochutíme solí, česnekem a muškátovým oříškem. Vše důkladně promíchame v salátové míse.
Vědeli jste že: kadeřávek je bohatým zdrojem železa, které by nemělo chybět ve vašem jídelníčku!
Krok druhý Pečeme
Ochucenou dýni i kadeřávek přendáme do zapékací misky vystlané pečícím papírem. Pečeme do měkka přibližně 20 minut. Quinou uvaříme podle návodu v osolené vodě nebo zeleninovém vývaru.
Krok třetí Podávame
Uvařenou quinou spolu s upečenou dýní a kadeřábkem promícháme a podáváme s umytými cherry rajčátky a nadrobno nakrájeným feta sýrem. Do salátu můžete přidat i kousky avokáda. Podle chuti můžeme pokapat šťávou z pomeranče nebo s restovanými dýňovými semínky.
Inspiruje se také v jídelníčkem pro těhotné či kojící maminky.