Na tomto jogurtovém nápoji si pochutnáte a zároveň doplníte zásobu využitelného vápníku. Ten je důležitý nejen pro kojící maminku, ale také pro udržení normálního stavu zubů a kostí kojeného dítěte.
Krok první Chlazení kokosového mléka
Před otevřením plechovku s kokosovým mlékem důkladně protřepeme, aby se hustý krém spojil se zbytkem kokosového mléka. Obsah plechovky přelijeme do uzavíratelné nádoby a na 4 hodiny vložíme do chladničky.
Krok druhý Příprava ovoce
Oblíbené ovoce důkladně omyjeme a osušíme. Případně jej pokrájíme na menší kousky a vložíme do mixéru.
Krok třetí Mixujeme
K čerstvému ovoci přidáme vychlazené kokosové mléko, mandlové mléko s vanilkovou příchutí a med. Mixér zapneme na nízké obrátky a mixujeme dokud se vše nespojí v hladkou tekutinu bez hrudek. Vzniklou směs rozlijeme do uzavíratelných nádob.
Pokud nekonzumujete dostatek tučných ryb, přimíchejte si do jogurtového nápoje rybí olej, který je důležitým zdrojem vitamínu D.
Podáváme
Před podáváním necháme kokosový nápoj alespoň hodinku v chladničce.
Mrkněte i na ostatní recepty pro kojící maminky a vyzkoušejte si připravit například domácí műsli tyčinky!