Hovězí kuličky, na kterých si pochutná celá rodina!

Kuličky z mletého masa jsou hotové raz dva a pochutná si na nich celá rodina. Jednoduchý recept s rychlou přípravou si zamilujete a jistě ho s radostí zařadíte do jídelníčku svého děťátka.

Krok první Příprava zeleniny

Zeleninu důkladně omyjeme a osušíme. Mrkev nastrouháme na hrubší straně struhadla. Špenát a jarní cibulku nakrájíme nadrobno.

Krok druhý Vypracujeme těstíčko

Připravenou zeleninu smícháme s jablečnou přesnídávkou ve velké míse, přidáme všechny ostatní přísady a vypracujeme kompaktní hmotu. Do těsta se můžeme pustit ručně, kuchyňský robot nám však práci značně usnadní.

Pokud připravujete masové kuličky pro celou rodinu, oddělte část pro dospělé a okořeňte pouze tu.

Krok třetí Tvarujeme kuličky

Pokud nemáme na spěch, necháme těsto v chladu alespoň půl hodiny odpočinout. Pokud na nás však kouká (nejeden) pár hladových očí, rozdělíme těsto na 4 stejné díly. Mokrýma rukama z nich tvarujeme stejně velké kuličky, které vkládáme do zapékací mísy a lehce je zakápneme olivovým olejem.

Krok čtvrtý Pečeme

Zapékací mísu naplněnou masovými kuličkami vložíme do předehřáté trouby a pečeme na 210 stupňů cca 20 minut.

Krok pátý Podáváme

K masovým kuličkám můžete podávat batátové či bramborové pyré. Pochutnáte si na nich i s čerstvým zeleninových salátkem nebo buďte originálnější a zkuste je zabalit do tortily.