Pestrá strava je důležitá zejména v období kojení a těhotenství. Zpestřete si svůj jídelníček lahodnými placičkami.
Krok první Příprava surovin
Quinou uvaříme podle návodu na obalu. Cuketu důkladně omyjeme a nastrouháme na hrubším struhadle. Nastrouhanou cuketu jemně posolíme a necháme odstát. Po 5 minutách vymačkáme přebytečnou šťávu. Cibuli olupeme a nakrájime na jemno.
Krok druhý Orestujeme cibulku
Na lžičce oleje a na másle orestujeme cibulku, jeden prolisovaný česnek a majoránku do sklovita.
Krok třetí Tvoříme těsto na placičky
K cuktetě přidáme uvařenou quinou, vajíčka, orestovanou cibulku s česnekem a majoránkou, dochutíme štipkou soli a druhou částí prolisovaného česneku. Přidáme jemně mleté ovesné vločky a žitnou nebo špaldovou mouku.
Krok čtvrtý Smažíme
Placičky smažíme do zlatova z každé strany na neprřlnavé pánvičce na lžičce olivového oleje nebo přepuštěného másla (ghí).
Krok pátý Podáváme
Placičky podávame podle chuti s dresinkem z řeckého jogurtu a pažitky s čertvou zeleninou nebo jako přílohu k masu.
Dbejte na pestrost vašeho jídelníčku a inspirujte se i našimi dalšími recepty pro těhotné a kojící maminky.