Vyrobte si krémový sýr doma snadno a rychle. Vaše děťátko si na něm pochutná s čerstvým kouskem pečiva či zeleninkou. Použít se dá i jako základ pro různé jiné pomazánky.
Krok první Příprava surovin
Připravíme si větší nádobu, do ktéré vložíme cedník. Cedník vysteleme sterilní gázou nebo plenou. Ve druhé misce smícháme jogurt se zakysanou smetanou. Směs nalijeme do gázou vystlaného cedníku a necháme přikryté odstát přes noc na chladném místě.
Krok druhý Sýr je na světe
Přes noc nám z jogurtu a smetany odkapkala syrovátka a v gáze zůstal "přírodní sýr".
Krok třetí Podáváme
Sýr podáváme na kousku pečiva (ideálně bez soli) nebo jako dresink k čerstvé zelenině.
Přírodní sýr můžete použit i jako základ různých pomazánek.