Červená řepa má zajímavou chuť, ale především v sobě ukrývá tolik potřebné vitamíny a důležité minerální látky (např. draslík, hořčík, železo). Nejen proto bychom ji měli zařadit do jídelníčku malých dětí. Zkuste si připravit lahodnou pomazánku, která zachutná celé rodině.
Krok první Pečeme řepu
Neoloupanou červenou řepu důkladně očistíme, zabalíme do alobalu a vložíme do trouby. Pečeme při 180°C cca 1 hodinu. Jakmile řepa změkne, rozbalíme alobal a necháme ji vychladnout.
Krok druhý Mixujeme
Vychladlou řepu oloupeme, vložíme do mixéru a mixujeme dokud nám nevznikne hmota hladké konzistence.
Krok třetí Mícháme
Do důkladně rozmixované řepy přidáme nejlépe domácí lučinu, bílý jogurt a čerstvé bylinky.
Pokud chcete pomazánku zařadit do svého těhotenského jídelníčku, přidejte si do ní špetku soli a 2 stroužky česneku.
Krok čtvrtý Podáváme
Pomazánka bude skvěle chutnat s domácími houstičkami nebo ji podávejte jako netradiční dip k čerstvé zelenině. Zkuste pomazánku dozdobit čerstvými bylinkami a avokádem - nezvyklá chuť vás jistě mile překvapí.