Zdravá varianta oblíbené křupavé pochoutky
Věřili byste, že „křupat“ se dá i zdravě? Máme pro vás recept, který vám to jednoznačně dokáže! Upečte si rozmarýnové krekry, na kterých si mohou pochutnat děti od ukončeného 12. měsíce. Pokud přidáte do části těsta i špetku mořské soli, můžete je zařadit do svého těhotenského (či kojícího) jídelníčku. Tyto krekry budou skvělou svačinkou nejen pro děti, ale i pro nastávající maminky.
Krok první Příprava surovin
Všechny suroviny si odvážíme a jednu po druhé přidáváme do nádoby, ve které budeme těsto zpracovávat.
Krok druhý Zpracujeme těsto
Těsto hněteme tak dlouho, dokud se všechny suroviny nespojí v kompaktní hmotu. Pokud se vám zdá těsto příliš suché, přidejte trošku vody a opět jej důkladně prohněťte.
Krok třetí Šup do chládku
Z těsta uděláme „kouli“, zabalíme ji do potravinové folie a vložíme do chladničky, kde necháme těsto odpočívat cca 30 minut.
Krok čtvrtý Vykrajujeme tvary
Na nepřilnavém povrchu (nejlépe na silikonové podložce) těsto vyválíme a ostrým nožem vykrajujeme obdélníčky, které vkládáme na plech vystlaný pečícím papírem.
Krok pátý Pečeme
Krekry pečeme v předehřáté troubě na 170 °C 15 až 20 minut.
Krok šestý Podáváme
Rozmarýnové kvekry budou skvěle chutnat s domácím krémovým sýrem nebo s pomazánkou z červené řepy. Ale křoupat se dají i samotné.