Dýňové sušenky jsou nejen chutné, ale především plné tolik potřebných vitamínů a živin, bez kterých se objevování všeho nového prostě neobejde.
Krok první Vaříme dýni
Dýni důkladně očistíme a aniž bychom ji loupali, nakrájíme ji na menší kousky. Ty pak vložíme do hrnce s vroucí vodou a na mírném plameni vaříme do změknutí. Poté uvařené kousky přecedíme a necháme odstát.
Krok druhý Mixujeme
Vychladlé kousky dýně přendáme do mixéru a spolu s oběma banány je umixujeme na hladké pyré. Pokud budete sušenky doslazovat medem, právě teď je ten pravý čas ho přidat do mixéru a ještě chvilku směs pomixovat.
Krok třetí Mícháme
Müsli, mouku a skořici důkladně promícháme v hlubší míse. Do této moučné směsi přidáme hladké pyré, které jsme v předchozím kroku umixovali z dýně a banánu.
Tip: Smíchejte špaldovou mouku s obyčejnou v poměru 1: 1, pomůžete tak bříšku děťátka vstřebat více vlákniny.
Krok čtvrtý Pečeme
Na plech vystlaný pečící papírem uděláme malé hrudky, které pomocí lžíce trošku zploštíme. Sušenky pečeme v troubě předehřáté na 180 stupňů cca 20 minut.
Chcete zužitkovat i druhou půlku dýně? Zkuste si podle našeho videonávodu připravit dýňové noky nebo dýňovo-jablečné placičky, díky kterým na vás dýchne kouzelná podzimní atmosféra.