Věřte tomu nebo ne... mlsat se dá i zdravě! Uvařte si lahodný recept a vychutnejte si #HamiPoItalsku
Krok první Zpracujeme jahody
Jahody důkladně umyjeme, osušíme a nakrájíme na kousky. V mixéru rozmixujeme část jahod s cukrem a kapkou šťávy z citrónu.
Krok druhý Připravíme vanilku
Z vanilkového lusku extrahujeme veškerá semínka a zalijeme 150 ml mléka. Necháme 20 minut odstát, aby se do mléka uvolnila vanilková příchuť.
Krok třetí Přídáme rýžovou kaši
Po 20 minutách přidáme do mléka 3 lžíce Hami Viaggio d’Italia dětské nemléčné BIO kaše rýžové a promícháme. Následně přidáme připravené jahodové pyré.
Věděli jste, že...? Rýži do naší kašičky jsme pro vás přivezli z oblasti Piemont, z provincie Vercelli, která je proslulá nejširší škálou odrůd rýže na světě. Pro vaše nejmenší jsme s láskou a pečlivostí vybrali zrna starověké odrůdy rýže, která vyniká svou lahodnou chutí a malým kulatým tvarem.
Krok čtvrtý Podáváme
Naši "panna cottu" dáme do malé misky a ozdobíme špaldovými sušenkami a zbylými jahodami.