Základ pro dětskou svíčkovou je stejný jako pro tu pro dospěláky, tvoří ho: mrkev, celer, petržel a hovězí maso. Než se pustíte do vaření dospělácké porce, oddělte si stranou trochu surovin pro přípravu porce pro vaše dítě.
Krok prvníPříprava kořenové zeleniny a masa
Přichystáme si potřebné množství kořenové zeleniny, kterou oloupeme, omyjeme a následně nakrájíme na středně velké kousky. Adekvátní porci masa opláchneme pod studenou tekoucí vodou.
Krok druhýTepelná úprava masa a zeleniny
Kořenovou zeleninu podusíme ve vodě, přidáme maso, bobkový list a podlijeme vodou. Dusíme v hrnci pod pokličkou, dokud maso nezměkne.
Po uvaření pečlivě vyberte všechno koření z hrnce. Náš tip: koření zavažte do kousku látky, tak máte jistotu, že v jídle pro vaše děťátko nezůstane ani kousíček!
Krok třetíFinální úprava a podávání dětské svíčkové
Uvařenou zeleninu i se šťávou rozmixujeme tyčovým mixérem dohladka a přidáme batolecí mléko, které si předem připravíme podle návodu na obalu a zamícháme do zeleninové omáčky. Maso nakrájíme na malé kousky a přidáme do zeleninové směsi. Hotovou svíčkovou můžeme dle potřeby dochutit. Podáváme s vařenými a vidličkou rozmačkanými těstovinami.
Vaše děťátko nemá stejné chutě jako dospělý. Proto není třeba dochucovat ani dosolovat. Naopak! Přirozeně preferuje sladkou chuť, takže vůbec nevadí, když se vám omáčka může zdát sladká. Vaše děťátko si určitě pochutná!