Lesní plody, jako jsou například borůvky, dodávají mateřskému mléku antioxidanty, čímž zvyšují jeho kvalitu. Vyzkoušejte náš recept na tyto chutné muffiny, které jsou vhodné jako snídaně nebo dopolední svačina pro kojící maminky.
Krok prvníZapneme troubu
Zapneme troubu a necháme ji nahřát na 180°C.
Krok druhýPříprava suchých surovin
Všechny suché suroviny - mouka, cukr, ovesné vločky, citronová kůra, sůl (kromě sody) odvážíme a smícháme spolu v dostatečně velké nádobě.
Krok třetíPříprava mokrých surovin
Ve druhé nádobě zlehka vyšleháme vajíčka, přidáme cukr a rozmačkaného banán, mléko jogurt a všechny zbylé suroviny kromě borůvek a sody. Směs lehce mícháme až nám vznikne celistvá hmota.
Krok čtvrtýSmícháme směsi
Mokrou směs opatrně vmícháme do suché směsi. Směs promícháme zlehka dokud nevznikne celistvé těsto. Nakonec přidáme přidáme sodu a borůvky, které jemně do hmoty zapracujeme.
Krok pátýPečeme
Plech na pečení muffiny vyložíme papírovými košíčky, které naplníme směsí do 3/4 košíčku. Plech vložíme do vyhřáté trouby a pečeme 20 až 25 minut dozlatova.
Muffiny můžeme ozdobit mandlovými lupínky, které nasypeme před pečením na vrch košíčků vyplněných směsí.
Krok šestýPodáváme
Upečené muffiny necháme vychladnout a servírujeme například s čerstvými borůvkami a bílým jogurtem, jako chutnou snídani.
Místo čerstvých borůvek můžete použít i směs mražených lesních plodů.