Ideální oběd pro těhotné a kojící maminky, který jim dodá potřebné vitaminy a železo.
Krok prvníPříprava surovin
Zeleninu oloupeme a spolu s masem omyjeme a pak je nakrájíme na kostičky.
Krok druhýVaříme
V hrnci rozehřejeme olej. Při středním plameni na něm krátce podusíme zeleninu, přilejeme vývar. Přivedeme k varu a přikryté vaříme 20 minut.
Krok třetíPřidáme okurky
Okurku omyjeme, očistíme a rozpůlime. Lžičkou vybereme semínka a dužinu nakrájíme na kostičky. Krátce před dovařením k zeleninové směsy přidáme okurky a maso.
Krok prvníPodáváme
Přimíchame smetanu a jitrnici a přivedeme k varu. Dochutíme solí a pepřem. Podáváme s nudlemi, rýží nebo bramborami.
Uvařte si více porcí na jednou a zamražte si je na později.