Co je lepšího po sáňkování než hrnek horkého kakaa a domácí vafle ?! :)
Krok prvníSmícháme suché přísady
Ve větší nádobě smícháme všechny suché ingredience - mouku, cukr, sodu a sůl.
Tip nutriční specialistky: pro malé bříška je vhodnější použít obyčejnou bílou mouku a třtinový cukr nahradit lžící lesního medu.
Krok druhýVyšleháme tuhý sníh
Oddělíme bílky od žloutků a z bílků vyšleháme tuhý sníh.
Krok třetíPřidáme tekuté ingredience
K suchým přísadám přidáme mléko, olej, žloutky a vypracujeme hladké těsto. A pak pomalu do těsta zapracujeme ušlehané bílky.
Tip nutriční specialistky: batolecí mléko je pro malé bříška vhodnější, jak to kravské.
Krok čtvrtýPečeme vafle
Těsto lijeme do vaflovače a pečeme cca 4 minuty (každý vaflovač je jiný, takže se doba pečení může lišit )
Krok pátýPodáváme
Hotové vafle můžeme potřít např. ovocnou přesnídávkou.