Co je lepšího po sáňkování než hrnek horkého kakaa a domácí vafle ?! :)

Krok prvníSmícháme suché přísady

Ve větší nádobě smícháme všechny suché ingredience - mouku, cukr, sodu a sůl.

Tip nutriční specialistky: pro malé bříška je vhodnější použít obyčejnou bílou mouku a třtinový cukr nahradit lžící lesního medu.

Krok druhýVyšleháme tuhý sníh

Oddělíme bílky od žloutků a z bílků vyšleháme tuhý sníh.

Krok třetíPřidáme tekuté ingredience

K suchým přísadám přidáme mléko, olej, žloutky a vypracujeme hladké těsto. A pak pomalu  do těsta zapracujeme ušlehané bílky.

Tip nutriční specialistky: batolecí mléko je pro malé bříška vhodnější, jak to kravské.

Krok čtvrtýPečeme vafle

Těsto lijeme do vaflovače a pečeme cca 4 minuty (každý vaflovač je jiný, takže se doba pečení může lišit )

Krok pátýPodáváme

Hotové vafle můžeme potřít např. ovocnou přesnídávkou.

Dobrou chuť :)