Jedno z tradičních jídel, na kterém si do teď pochutnává celá rodina. Vyzkoušejte připravit vašemu děťátku tuto lahodnou dětskou verzi
Krok prvníPříprava základu
Čerstvý kopr důkladně omyjeme a zalijeme předem uvařeným domácím hovězím nebo zeleninovým vývarem. Vaříme asi 15 minut a poté stáhneme z ohně a necháme odstát 5 až 10 minut.
Dejte si pozor, aby domácí vývar neobsahoval mnoho soli a jiných koření a byl vhodný pro děťátko.
Krok druhýPřidáme mléko
Do vývaru z kopru přidáme podle návodu připravené batolecí mléko a 2 až 3 lžíce nemléčné rýžové kaše na zahuštění.
Krok třetíPříprava omáčky
Koprovou omáčku rozmixujeme tyčovým mixérem dohladka a dochutíme lžící bílého jogurtu.
Krok čtvrtýPodáváme
Koprovou omáčku podáváme s uvařenými vidličkou rozmačkanými bramborami a na jemno nakrájeným uvařeným hovězím masem z vývaru nebo vajíčkem uvařeným natvrdo.